Wat is een trainingsacteur?

Een trainingsacteur is een acteur die zich heeft gespecialiseerd in het spelen van rollenspelen (ofwel simulaties) binnen trainingen. Een trainingsacteur wordt daarom ook wel rollenspelacteur genoemd, en kan op vele manieren ingezet worden bij trainingen, assessments, na- en bijscholing, in het beroepsonderwijs en als mistery-guest.

 

Realistisch spel

Als trainingsacteur ben ik getraind om klachten en verschijnselen van een bepaald probleem – bijvoorbeeld een conflictsituatie, klantsituatie of ziektebeeld – realistisch uit te beelden en te presenteren.

 

Afstemmen op niveau

Ook ben ik als trainingsacteur in staat om interactie, gedrag en feedback af te stemmen op het opleidingsniveau, de onderwijsdoelen en individuele leerdoelen van de deelnemers. 

Ervaring

Ik heb geacteerd in verschillende rollen voor opdrachten van NHL, ROC Frieschepoort, UMCG, Open Universiteit en GGZ.

 

En nog meer…

Naast mijn werk als trainingsacteur ben ik tevens beschikbaar om als (theatrale) gastvrouw op te treden, bijvoorbeeld tijdens een personeelsdag, feest of uitstapje. Ik kan verschillende typetjes uitbeelden en mijn spel met zang opluisteren.

 

Ik heb veel contacten met andere (trainings)acteurs waardoor ik een opdracht eventueel samen met een collega-acteur kan uitvoeren.

 

Lambeek tekst & vorm | Sylvia Lambeek | Groningen | 06 - 235 172 87

Bijgewerkt op 3 oktober 2019